Classes experimentals (EL)

Visita de camp a la Fundació de la Dona del Nepal (WFN)

Els estudiants d’Aprenentatge Experiencial (EL) van realitzar una visita de camp a la Fundació de la Dona de Nepal (WFN per les sigles en anglès) el 16 de febrer de 2024. El propòsit d’aquesta visita era proporcionar als estudiants coneixements pràctics i perspectiva sobre els diversos reptes que es troben les dones per defensar els seus drets. Aquesta visita de camp va ser tant educativa com capacitant per als estudiants, fomentant l’empatia i el pensament crític mentre aprenien sobre les iniciatives de l’organització en suport i promoció dels drets de les dones.

Un total de 13 estudiants d’Aprenentatge Experiencial dels graus vuit i nou van participar en la visita de camp acompanyats pel personal i els interns d’Amics del Nepal. Malauradament, els estudiants del grau deu no van poder venir a causa dels horaris d’exàmens que tenen. Els estudiants participants van mostrar curiositat, desitjosos d’aprendre i observar el paper de la WFN en l’empoderament de les dones a través de diversos programes de formació. Van quedar particularment fascinats en veure el procés de fabricació de boniques bufandes per dones amb el suport de l’organització. Després de la visita, l’equip de la WFN va fer una presentació sobre qüestions de gènere i impactes socials en les dones que va ajudar als i les estudiants a entendre millor aquests temes. A més, els estudiants van poder entendre més profundament el paper vital que juguen les organitzacions en la protecció dels drets de les dones, ja sigui mitjançant assistència legal o formació professional.

En conclusió, aquesta visita de camp va servir com a catalitzador per als i les estudiants d’aprofundir en el tema del quart trimestre sobre els drets de les dones. També els va animar a reflexionar críticament sobre els obstacles que enfronten les dones en la societat i les possibles solucions per superar aquests problemes. Mentre els estudiants es preparen per a les pròximes sessions d’Aprenentatge Experiencial, es centraran en l’esdeveniment final relacionat amb el tema del quart trimestre sobre els drets de les dones.

Aquest projecte és possible gràcies al suport de tots els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores: