Esdeveniments

Èxit de la trobada d’Amics del Nepal 2023

El passat 26 de novembre de 2023, vam celebrar la trobada anual d’Amics del Nepal, una festa oberta a tothom que va comptar amb la participació d’unes 60 persones. 

L’esdeveniment va inicia-se amb una càlida rebuda, acompanyada de la típica “tica” i la botiga de productes solidaris, que va obrir pas a un acte senzill i bonic. La Mireia Crosa i el Jordi Giral, presidenta i vice-president d’Amics del Nepal, van fer un resum del darrer any, el 28è de l’organització. Van destacar la memorable visita de la Kavita i el Rohit durant la primavera del 2023, una iniciativa que s’intentarà repetir el proper 2024. També van compartir la intenció d’iniciar el Programa d’Expansió durant el 2024, cofinanciat per la Fundació la Caixa.

Posteriorment en Daniel Roig, coordinador dels programes de cooperació d’Amics del Nepal, va presentar els fets més destacats durant el darrer any.

En el programa de cases d’acolliment es va destacar la reparació del mur d’Amor CH, gràcies al suport de la Fundació Roviralta i l’ajuntament d’Altafulla, així com el suport econòmic a les cases d’acolliment de Patan i Biratnagar.

En el programa de joves es va informar del canvi d’edifici del centre d’activitats per per poder disposar de més espais per atendre l’augment dels beneficiaris i beneficiàries de l’entitat. La Montse Torres, mestra de l’escola Collserola de Sant Cugat del Vallès, ens va explicar la seva experiència en visitar el centre d’activitats i com aquesta visita ha iniciat una col·laboració amb Sant Cugat del Vallès que esperem que vagi creixent.

Pel que fa al programa d’infants es van destacar les activitats esportives que s’han potenciat aquest curs, destacant un curs de natació per als alumnes dels cursos 8è i 10è. La Marta Arañó, artista del taller Tinta i Vi de Sant Esteve de Sesrovires, va mostrar el llibre editat amb les pintures de receptes del Nepal i de Sant Esteve. També vam mostrar un fragment del documental realitzat per l’escola Lanaspa-Giralt de Terrassa en el marc del projecte de col·laboració amb escoles. 

Pel programa de dones la Manisha Gurung ens va recitar el poema “No em fas cap mal”, traduït del poema original “You do me no harm” de Ujjwala Maharjan i Yukta Bajracharya. Es va parlar també dels dos grups d’alfabetització de dones.

A continuació, la Nikita i la Manisha Gurung van oferir una bonica dansa amb la cançó nepalesa “Machhile Khane Kholi Ko Leu”.

Finalment, per cloure l’acte, vam dur a terme la tradicional rifa de Nadal, que va comptar amb una gran participació. Agraïm sincerament a tots els assistents i ens acomiadem fins a la propera trobada. Moltes gràcies per la vostra presència i suport!