Classes per projectes (PBL) Programa d'infants

Final del 2n trimestre de PBL

El 2n trimestre de l’any acadèmic de PBL va començar el 25 de juliol i va finalitzar el 30 de setembre. Aquest trimestre es va centrar en dues temàtiques: “Drets dels infants” per a PBL7 i “Preparació en anglès” per a PBL6. Durant deu setmanes, es van dur a terme diverses activitats amb l’objectiu de millorar la competència en anglès, sensibilitzar sobre els Drets dels Infants i fomentar els hàbits de lectura per potenciar la creativitat i la col·laboració entre els estudiants. A més dels aspectes acadèmics, Amics del Nepal promou activament objectius de salut que s’alineen amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 3. Com a part d’aquesta iniciativa, tots els estudiants van rebre equipament esportiu de la seva elecció, afegint comoditat i diversió durant la seva visita esportiva a Dunkmandu (una instal·lació esportiva). A més, es va organitzar una sessió amb un ponent convidat sobre el Treball Infantil per als estudiants de PBL7 per ampliar la seva base de coneixements i permetre’ls interactuar amb experts més enllà dels seus facilitadors immediats.

L’esdeveniment final de PBL6 va tenir lloc el 29 de setembre amb una audiència formada pel personal i interns d’Amics. Centrant-se amb el tema general “Jo i el meu veí”, els estudiants que treballaven en parelles van presentar les seves reflexions escrites sobre diferents subtemes que anaven des de l’autoexploració fins a la família, l’escola, l’entorn i els veïns. Els i les estudiants van demostrar serenitat i confiança durant el seu recital. L’esdeveniment va començar amb una actuació de dansa dels estudiants de PBL6, que no va deixar a cap dels assistents indiferents.

L’esdeveniment final de PBL7 es va fer al matí del dissabte 30 de setembre. L’audiència estava formada pels pares, tutors, personal i interns d’Amics. Els estudiants van iniciar l’esdeveniment amb una càlida benvinguda i van continuar compartint presentacions interessants sobre els Drets dels Infants i el Treball Infantil. Després de les presentacions, els estudiants van sorprendre l’audiència amb el seu drama sobre el Treball Infantil, posant de manifest les crues realitats d’aquesta qüestió. Els pares presents estaven visiblement commoguts, com un pare que va resumir encertadament l’experiència dient: “molt ben presentat, un teatre basat en la vida real”.

Aquest projecte és possible gràcies al suport de tots els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores: