Esdeveniments Notícies

Tancament del 2021: Memòria i assemblea

L’Assemblea tindrà lloc el proper divendres dia 10 de juny de 2022 a la seu de l’Associació (Carrer Diputació, 296 Baixos, de Barcelona), en única convocatòria a les 19:00h, i tindrà el següent ordre del dia:

  • Aprovació, si s’escau, de l’Acta de l’Assemblea anterior (30 de juny de 2021). A continuació podeu trobar l’Acta corresponent per llegir-la prèviament a l’Assemblea: https://docs.google.com/document/d/1gXZxEA0oRFgAzfc0uSbsuJqwaKK2LzI8ybR-BRVDdyc/edit?usp=sharing
  • Balanç de Projectes i de les activitats de cooperació 2021
  • Presentació de l’informe econòmic i tancament dels comptes 2021
  • Presentació i aprovació del pressupost per l’exercici 2022
  • Presentació i aprovació de la nova candidatura de Junta Directiva 2022-2024
  • Presentació del pla d’actuació del 2022
  • Precs i preguntes

Us animem a totes i tots a venir a l’assemblea que, a més de ser l’òrgan màxim de decisió, és el millor espai per resoldre qualsevol dubte sobre el funcionament de l’Associació.

Us deixem aquí l’editorial de la memòria escrita per la presidenta d’Amics del Nepal, Mireia Crossa:

L’any 2020 va ser un any d’acceptació i adaptació. En canvi, aquest any 2021 ha estat l’any de l’esperança i de veure més enllà de la finestra.

Ha estat un any de canvis per Amics del Nepal. Un any de canvis molt importants, i en alguns casos difícils. Però també ha estat un any de grans alegries, bons moments i d’il·lusió pel que vindrà.

L’any va començar amb una nova onada de la COVID-19 a Espanya. A mitjans d’abril va començar al Nepal i va arribar al seu pic més alt durant el mes de maig. Va ser l’onada més forta que hi ha hagut al Nepal, i per totes i tots nosaltres va ser molt difícil no poder anar cap allà a ajudar quan més ho necessitaven.

Però la gran força que té Amics del Nepal és l’equip de nepaleses o nepalesos que treballa ajudant al seu propi país, així com la xarxa de contactes que hem anat creant. I com diuen, la unió fa la força, i així ho vam fer entre vàries ONGs. L’equip va ser liderat per la ONG nepalesa OxygenForNepal, de la mà de l’associació BeArtsy, amb qui vàries vegades hem col·laborat. Només tinc paraules d’admiració i agraïment per descriure les accions que es van realitzar, construint hospitals d’emergència, fent arribar ampolles d’oxigen i EPIs arreu del país, entre moltíssimes altres accions.

Però poc a poc, a mesura que va anar avançant l’any, l’esperança guanyava terreny a l’acceptació. I potser va ser el fet d’estar tancats tant de temps i tenir més temps per pensar, o que estàvem tant esperançats, que sabíem que d’una manera o altra podíem aportar molt més valor als projectes que realitzàvem sobre el terreny. I moltes reunions després, moltes hores individuals pensant, alguna que altra llàgrima, però també somriures pel que podia venir, vam decidir que era el moment de fer un canvi de paradigma, i fer front al que portava molt de temps gestant-se. Vam traspassar la gestió de Bhimphedi Balmandir a l’organització local Nepal Children’s Organization, i vam començar a treballar en l’ampliació del projecte del Centre d’Activitats de Kathmandu. Gràcies a aquest nou projecte podrem millorar l’impacte que tindrem en cadascun dels 100 infants i les seves famílies que en formaran part. Hem treballat molt, tant al Nepal com a Barcelona per fer que aquest projecte sigui possible, i n’estem molt il·lusionats i convençuts d’aquest canvi.

Però 2021 no només ha estat un any de canvis al Nepal, a Barcelona també ha guanyat terreny l’esperança. Ha estat l’any que ens hem pogut retrobar presencialment després de més d’un any i mig. Tot l’equip vam trobar-nos per primer cop a Cardedeu, precisament per treballar en el nou projecte del Centre d’Activitats.

I just allà, i gràcies a l’empenta de la Cristina, la nostra Queen Mother, vam decidir que aquest any sí que faríem la Trobada Anual d’Amics del Nepal. I quina alegria i emoció retrobar-nos de nou! Les Trobades Anuals ens donen força i molta energia per seguir endavant, revaliden el nostre propòsit i veure que hi ha tanta gent que ens ajuda i ens anima a seguir, fa que siguem imparables malgrat les adversitats.

Puc dir que no ha estat un any fàcil, però el balanç d’aquest any és molt positiu. Hem complert un dels objectius que més ens preocupava: mantenir el nivell de despesa econòmica al Nepal. Tot i que els ingressos de socis i sòcies ens baixen de forma desmesurada, hem pogut complir l’objectiu gràcies a les subvencions públiques i privades que hem sol·licitat i ens han estat concedides. D’aquesta manera, els projectes al Nepal no s’han vist afectats. Però, això no vol dir que tinguem el problema resolt, ni molt menys. Que els projectes depenguin de subvencions no és sostenible ni estable, pel que hem de seguir treballant per trobar la solució òptima a la disminució tan agosarada d’ingressos. N’estic convençuda però, que gràcies a la feina de tot l’equip ens en sortirem.

Perquè som un equip imparable. Tenim un equip al Nepal que mou fronteres i muntanyes. Gràcies a elles i ells, hem optimitzat la manera de treballar, i fa, que amb la seva labor i dedicació incansable, a Barcelona ens puguem permetre tenir un equip format únicament de persones voluntàries. I aquesta és l’essència d’Amics del Nepal i el que, segons el meu punt de vista, ens fa especials. El voltant del 90% dels nostres ingressos van íntegrament al Nepal per desenvolupar els nostres projectes. I a més, de la mà d’un equip format només per persones nepaleses que creuen en el potencial del seu propi país i la seva població, per fer de Nepal un país millor i sortir de la llista de països més pobres del món.

I se que ho dic reiterades vegades fins el punt de fer-me pesada, però tenim un equip imparable i no puc estar més orgullosa de formar-ne part i d’haver construït la nostra petita família solidaria.

Podeu accedir a la resta de la memòria del 2021 en el següent enllaç: https://www.amicsnepal.org/coneix-nos/memoria-dactivitats/