Alfabetització de dones (WLP) Classes experimentals (EL) Programa d'expansió Programa d'infants Programa de joves Setmana social (SW)

Celebració del Dia Internacional de la Dona 2022

Els i les alumnes del centre d’activitats d’Amics del Nepal dels projectes EL (infants entre 13-15 anys) i SW (joves d’uns 17 anys) han estat treballant en els darrers mesos sobre els drets de les dones. El dissabte 5 de març, conjuntament van organitzar el seu acte de cloenda en el marc del Dia Internacional de la Dona 2022 al Centre d’Activitats Amics del Nepal a Katmandú. 

Les joves, els joves i els infants van presentar els seus aprenentatges en públic utilitzant diferents mitjants de forma creativa per a fer un acte interessant, entretingut i informatiu. Una gran oportunitat per a celebrar el dia de la dona i al mateix temps potenciar les seves habilitats creatives i comunicatives.

Dones del projecte d’alfabetització del Centre d’Activitats també van voler participar interpretant una bonica cançó que va servir per a començar l’acte.

Tot seguit, la presentació de les joves va consistir en un monòleg i una obra de teatre basada en la situació actual del Nepal. Va tractar sobre la pandèmia i el confinament i la vulneració dels drets de les dones en aquest context.

Els infants del projecte EL van presentar un acte anomenat “Això no ho entenem” i van recitar tres poemes sobre les dones i les seves lluites abans de tancar l’acte amb un ball cultural.

A més de dones del projecte projecte d’alfabetització, també van ser convidades a l’acte les famílies dels d’infants i joves. Va ser interessant veure-les compartir les seves opinions sobre els drets i les violències de les dones durant la sessió de preguntes i respostes a la presentació dels i les joves. Estaven encantades de formar part de l’esdeveniment i van poder endur-se’n alguna cosa. L’acte va acabar amb un pastís per a celebrar el dia i enfortir els llaços entre les famílies, els i les beneficiaries i Amics del Nepal.

Aquest acte ha estat la darrera activitat del curs, ja que durant les properes setmanes les escoles i instituts faran els exàmens finals. L’any nou nepalès (el 2079), el nou curs escolar i el nou curs al Centre d’Activitats d’Amics del Nepal començaran a mitjans d’abril. 

Des d’Amics del Nepal us desitgem un feliç i combatiu Dia Internacional de la Dona 2022!

Aquest projecte és possible gràcies al suport de tots els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores: