Namuna Bari Programa d'expansió

Informe de tancament de Namuna Bari 2020-2021

Amics del Nepal ha estat implementant el projecte Namuna Bari amb el suport de l’Ateneu del Món i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès durant els primers tres anys (setembre 2017 – agost 2020) i l’Ajuntament de Montornès del Vallès per al període (setembre 2020 – agost 2021). El projecte es va iniciar amb l’objectiu principal d’ajudar la casa d’acolliment Bhimphedi a ser més sostenible obtenint beneficis de l’hort i per proporcionar una dieta més equilibrada als infants. A més, Namuna Bari pretén ser un lloc per experimentar i provar nous productes i tècniques agrícoles que poden ser bones per a la comunitat incorporant alternatives sostenibles i nova tecnologia de cultius.

Us volem compartir un resum de les activitats i algunes imatges d’aquest aquest darrer curs d’implementació de Namuna Bari, que tot i les dificultats degudes als confinaments per la Covid-19 i a les fortes pluges, l’equip ha pogut assolir molts dels objectius proposats:

a) Formació

a1) En Kush, coordinador del projecte, després d’acabar el curs anterior la formació professional en veterinària, aquest curs ha completat el primer curs de la diplomatura de ciències animals (veterinària), a més d’assistir a diverses formacions d’agricultura i fer visites a centres d’interès acompanyat per altres membres de l’equip de Namuna Bari.

a2) S’han organitzat tallers per als infants, joves i personal de la casa d’acolliment:

  • Un taller bàsic sobre les diverses fases pels planters
  • Un taller bàsic sobre la importància de consumir verdures verdes
  • Un taller educatiu d’introducció als probiòtics
  • Un taller educatiu sobre l’alimentació saludable
  • Un taller sobre la importància de la gestió dels residus, i l’ús de l’orgànic per a fer-ne compost

a3) S’han realitzat de forma continuada classes d’alfabetització per a les treballadores de la casa d’acolliment. Un nivell bàsic de lectura i escriptura és molt important per a poder seguir instruccions escrites, o fer llistes de materials i compra i fer anotacions; tant en la tasca en l’hort com en la resta de tasques i en la seva vida en general.

b) Construccions i planters

Mapa de l’hort de Namuna Bari al començament del curs (setembre 2020)

Mapa de l’hort de Namuna Bari al final del curs (agost 2021)

b1) S’han instal·lat tres covertes, un per a tomàquets i dos per als planters.

b2) S’ha passat de 48 a 72 arbres fruiters.

b3) S’ha instal·lat una balla per a separar l’hort de la casa d’acolliment.

b4) S’ha adquirit nou material com la màquina de llaurar.

c) Recol·lecció

c1) S’han recol·lectat 908 kg de verdures de l’hort

c2) S’han produit uns 50 kg de bolets

c3) S’han collit uns 1560 kg de fruites.

El projecte Namuna Bari ha estat possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Montornés del Vallès i ha estat possible durant el periode 2018 – 2020 gràcies al suport d’Ateneu del Món i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.