Bhimphedi CH Cases d'acolliment

Balman Market (Edició Dashain 2077)

El concepte del Balman Market es va iniciar fa uns dos anys amb l’objectiu de proporcionar materials essencials als nens de Bhimphedi Balmandir. Al mercat els proporcionem roba de temporada, sabates, gadgets i altres articles d’interès personal. A més de satisfer les necessitats bàsiques dels nens de Balmandir, el mercat també promou el desenvolupament del sentiment de pertinença dels materials que posseeixen. Ens hem adonat que fer aquests esdeveniments ajuda a que els nens no se sentin amb el dret de demanar sinó que treballin per guanyar el que volen.

Com en la majoria de regles de joc, aquí els nens també han d’acumular punts per poder comprar el producte; i han de treballar per guanyar aquests punts. Els nens han de realitzar diferents accions a Balmandir com netejar, treballar el jardí o ajudar els més petits en els estudis. Al Centre d’Activitats de Katmandú vam recol·lectar roba i altres materials a través de donacions, i vam comprar altres productes segons va ser necessari per poder fer el mercat.

L’últim mercat que hem organitzat ha estat aquest 17 d’octubre, en motiu de la festivitat Vijaya Dasham, i ha sigut la 7a edició. Vam dur a terme aquesta activitat amb l’equip de Katmandú i amb el suport del personal de Bhimphedi Balmandir. De l’esdeveniment se’n van poder beneficiar 37 nens de Bhimphedi Balmandir.

Poder comprar els productes que volien i especialment rebre roba nova al mig de la festivitat de Dashain va ser una bona experiència per als nostres nens. Aquest mercat de Balman va ser bastant complicat d’organitzar en comparació amb l’últim mercat, ja que vam haver de recol·lectar la roba localment degut a l’època que estem vivint de pandèmia. No obstant això, vam poder organitzar el mercat amb èxit! 

Ens agradaria agrair especialment a tots els que ens van ajudar a nivell local i a través de donacions, que va fer que aquest esdeveniment fos un èxit.