Alfabetització de dones (WLP) Bhimphedi CH Namuna Bari Programa d'expansió

Examen d’alfabetització, la primera vegada en una sala d’exàmens

Des de que va començar la pandèmia vam començar també a fer classes d’alfabetització a tres dones de l’equip personal de Bhimphedi Balmandir. Les classes han estat força productives i efectives per a elles.

A l’inici de les classes les dones tenien un nivell molt baix d’alfabetització i només podien pronunciar l’alfabet nepalès. Els resultava difícil reconèixer o escriure les lletres. Després de realitzar aquestes classes durant uns mesos, les tres dones van realitzar un examen per mostrar el seu progrés. I ho van fer al costat dels nens del centre. L’examen va durar una hora; van haver d’escriure el seu nom utilitzant totes les lletres nepaleses, fruites, colors, vegetals, i fer coincidir paraules amb l’ortografia apropiada.

Beli, Santamaya i Maya van fer un gran treball en el seu primer examen. Mostren cada dia moltes ganes d’aprendre i són un gran exemple de perseverança per a tots els nens de Balmandir.

Les classes d’alfabetització per a dones continuen cinc dies a la setmana, centrant-se ara en la lectura i redacció de textos breus. Les dones estan contentes amb les classes i treballen fort per seguir aprenent i progressant mentre continuen cuidant tots els nens de Balmandir com les mares més meravelloses del món.

El projecte d’afabetització de dones és possible a Bhimphedi gràcies al suport de l’Ajuntament de Montornés del Vallès al projecte Namuna Bari i a Katmandú gràcies a Lactotècnia.