Notícies

Desconfinament

Tot i que els casos de Covid19 al Nepal segueixen augmentant, especialment a Katmandú, des del 21 de juliol s’han relaxat una mica les restriccions del confinament:

  • Des del 21 de juliol, tots els vehicles privats estan permesos i les oficines governamentals funcionen normalment.
  • Des del 30 de juliol, els restaurants poden donar servei amb modalitat take away i la indústria del trekking/turisme comença a funcionar.
  • A partir del 17 d’agost, les admissions/exàmens escolars, el transport públic a tot el país i els serveis aeris nacionals/internacionals podran començar a operar.

Tot i que s’han reduït les restriccions i ja han obert moltes instal·lacions, encara queden altres negocis i serveis que no han pogut obrir: instituts i escoles, cinemes, centres d’esdeveniments i entreteniment, tot tipus de formacions, educació i seminaris, esports grupals, fires/exposicions, etc

Actualització del COVID-19 al país

Casos confirmats: 17,994

Casos actius: 5,477

Morts: 40

Recuperats: 12,477

Altres afectacions

El que no ha parat en cap moment durant el confinament ha estat la construcció de carreteres i ponts.

El Nepal ha reportat més de 120 morts des de juny per esllavissades de terra i inundacions. 26 dels 77 districtes de país estan greument afectats. S’espera que la xifra de morts augmenti, ja que hi ha moltes persones desaparegudes. Com les operacions de rescat s’han vist afectades pel clima, hi ha molts ferits, diverses cases danyades i comunitats aïllades.

Katmandú no està afectat per les inundacions o esllavissades de terra com en altres districtes del Nepal. No obstant això, Bhaktapur sí està sent afectat. Allà, s’estan realitzant construccions de ponts vials i subterranis. I està plantejat que en un futur proper es construeixin les carreteres d’alt trànsit a l’àrea de Chabahil.

Totes aquestes obres facilitaran el moviment dels ciutadans. I ara són necessàries més que mai, ja que amb la reducció de les restriccions del confinament, les activitats de senderisme dins de la vall estan sent molt populars.