Bhimphedi CH Namuna Bari

Activitat a Balmandir sobre els vegetals


El 12 de desembre es va realitzar una activitat basada en els vegetals amb els nens de Balmandir. Totes les verdures i fruites es van dibuixar com dibuixos animats per fer l’activitat més interessant. I cada un d’aquests personatges donava informació sobre les seves propietats, la seva cura i el seu temps de sembra.

L’activitat es va dividir en dues fases. En la fase inicial, els nens van rebre diferents personatges vegetals dibuixats per pintar-los. D’aquesta manera, els nens aprenen la forma i el color de cada fruita i verdura. La segona fase de l’activitat va ser col·locar diferents frases en el vegetal o la fruita corresponent, relacionant les seves propietats. Les frases, anotades en “bombolles”, contenien darrere el nombre correcte de la fruita o verdura. Els nens havien d’agafar dues o tres d’aquestes bombolles a l’atzar, llegir el que deia la frase i trobar la fruita o verdura relacionada i, finalment, penjar-la al seu lloc

En general, l’activitat va ser productiva i molt lúdica per als nens. L’objectiu principal d’aquesta activitat era fer que els nens sabessin quin tipus de fruites i verdures es conreen a l’hort. També volia motivar els nens i joves per a que col·laborin a l’hort i fer-los saber que Namuna Bari és per a ells, per a Balmandir.

El projecte Namuna Bari és possible gràcies al suport d’Ateneu del Món i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès: