Bhimphedi CH Namuna Bari

La plantació de bolets de Bhimphedi

El primer precedent del projecte “Namuna Bari” va començar al setembre de 2002 amb dos joves estudiants de l’ESAB (Escola Superior Agricultura Barcelona). Literalment, “namuna” vol dir model i “bari” hort. Avui en dia, aquesta segona part del projecte és un exercici agrícola a Balmandir (Bhimphedi) on l’objectiu principal és fer del jardí una font de benefici per a la casa dels nens.

En aquest moment, el projecte segueix treballant en la creació de pràctiques agrícoles innovadores, com ara el projecte de cultiu de bolets que es va iniciar a principis de març.

Els bolets són molt rics en nutrició perquè promouen el sistema immunològic, estimulen l’activitat cerebral i, degut al seu alt contingut de iode, revitalitzen l’organisme. Aquí al Nepal són un recurs que no és assequible per a tothom i, per tant, produir bolets a la llar dels nens augmentarà els valors nutricionals de la seva dieta. A més, si en el futur volen vendre els bolets, significarà un augment econòmic per a la casa.

Així doncs, des del projecte Namuna Bari, hem instal·lat un hivernacle enfosquit, on amb palla esterilitzada, bosses de plàstic i llavors en surten els bolets. En aquest cas, treballem amb gírgoles (Pleurotusostreatus), bolets típics del Nepal. Estem contents d’anunciar que ja han aparegut els primers resultats! Els joves ja han tastat els primers bolets i surten boníssims!

Aquest projecte és possible gràcies al suport de l’ajuntament de Sant Quirze del Vallès i Àteneu del Món.

El projecte Namuna Bari és possible gràcies al suport d’Ateneu del Món i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès: