Classes de dansa Classes per projectes (PBL) Programa d'expansió Programa de joves

Celebració del Dia Internacional de la Dona 2019

El Dia Internacional de la Dona se celebra a nivell mundial cada 8 de març. Aquest dia recordem el paper inspirador de les dones de tot el món per garantir els seus drets i construir societats més equitatives.
Tots els anys celebrem el Dia de la Dona en el centre d’activitats d’Amics. En els últims anys l’hem celebrat amb les beneficiàries del nostre Projecte d’Alfabetització per a Dones. Però aquest any vam organitzar un programa comunitari fora del centre d’activitats per a que més persones coneguin el Dia Internacional de la Dona i fer saber que aquest dia se celebra a tot el món.

La preparació del programa del Dia de la Dona va començar fa un mes, on vam dissenyar diferents pancartes, fulls, poemes, cançons i balls per a l’esdeveniment. L’eslògan del Dia de la Dona d’aquest 2019 va ser “Better the Balance, Better the World” #BalanceforBetter.

Abans de començar el programa, el personal, els voluntaris i els joves d’AN van realitzar una manifestació pels carrers de Boudha i Pashupati. Al voltant de 50 participants de diferents projectes d’Amics es van ajuntar a la congregació. Quan va acabar la manifestació, vam dur a terme el programa de tres hores de durada.

Per començar, vam compartir la història darrere de la celebració del Dia Internacional de la Dona. Després, els estudiants de la classe de dansa van realitzar diferents balls, els joves van presentar discursos, poemes i cançons, i les dones del programa d’alfabetització van cantar una cançó.
Durant el programa, els membres del centre van crear activitats per introduir el significat del color porpra com a símbol de lluita de les dones. A més, els joves també van construir en cartró un símbol de la dona, de més d’un metre d’alt, on el públic podia escriure i enganxar les seves impressions sobre les dones i els seus drets. A banda, en un espai de l’esdeveniment, els nens i adults van poder pintar-se la cara amb pintura. El programa va ser interessant i va tenir molt èxit. Organitzar aquest tipus de programa realment pot acostar les persones de la comunitat al nostre treball i organització.

Mira el vídeo que vam realitzar per conscienciar a la comunitat:

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amb el suport de l’Ajuntament de Castellar del Vallès