Awasuka

Awasuka Novembre

Report Setmana 6 [02 – 08nov 2018]

Namasté!
Durant aquesta setmana hem acabat tots els treballs d’oficina previs a les obres. Ha estat molt intensa però estem molt contents d’estar ja preparats per al començar-les!

També hem viscut la festa de Thiar a Bhimphedi i Hetauda. És el segon festival nepalès més gran després de Dashain. Es considera de gran importància ja que mostra una contribució no només als humans i als déus, sinó també als animals com els corbs, les vaques i els gossos que mantenen una relació íntima amb els humans. Han omplert tot el poble de llums penjades a les cases i estàn precioses! Ens ha recordat al nostre Nadal.

Els nens van de casa a a casa ballant i demanant diners i menjar a canvi. Acompanyem als de Balmandir que havien preparat la seva actuació i la veritat és que ens ho vam passar d’allò més bé!

També vam fer una visita a Supping per planificar el començament de les obres i l’ordre que portarem segons els mistris que ha aconseguit cada família.
Ja tenim clar que la primera a començar serà la de Pradeep!

Fins a la propera!

Report Semana 7 [08 – 15nov 2018]

HolaHola!
Aquesta setmana ha estat molt intensa!

El treball de l’oficina l’ hem enfocat per al vídeo que Mònica ha estat preparant durant temps. Amb els tres prototips realitzats pel programa i altres voluntaris a Bhimphedi (bloc, fusta i pedra amb fang) hem marcat en groc les triangulacions necessàries per a l’estabilitat requerida pels habitatges en construccions antisísmiques.
Aquestes diapositives es veuran al vídeo i esperem que visualment i de forma ràpida es comprengui la necessitat de la seva col•locació.

Durant tres dies hem hagut de dividir-nos, ja que el rodatge ha estat a Bhimphedi amb un equip de rodatge audiovisual de Katmandú i les obres han començat en Supping amb la demolició de la coberta de la casa d’Sanumaya Waiba.

Els nens de Balmandir han participat en el rodatge i s’han portat genial, ja ho veureu!
A Supping el treball de demolició ha anat molt ràpid, ja hem fins i tot eliminat el forjat de la segona planta i part del mur.

Estem molt emocionats! A la fi han començat les obres!

Report Setmana 8 [15 – 22nov 2018]

Namasté!
Durant tota aquesta setmana hem estat pujant als matins a Suppin a supervisar les obres de la casa de Sanumaya Waiba, que el seu fill i beneficiari és Pradeep. És bastant senzill ja que parla molt bon anglès i ens podem comunicar amb ell, tot i que el nepalès cada vegada ho portem millor i ens és més fàcil entendre’ns amb la resta de mistris i familiars!

Ja estan les cantonades repicades i tot el cèrcol perimetral excavat. Estem ja preparant els rodons, estreps i filferros per col•locar tot l’armat requerit en les bandes horitzontals i verticals.

També s’han eliminat el Dhunga Mato del primer forjat i s’han quedat vistes la biguetes i bigues. Hem comprovat que no cal reemplaçar-ne cap del primer forjat, ja que es troben totes en acceptables condicions.
Els mistris estan molt contestos amb el treball realitzat i nosaltres també, ja que estem aprenent moltíssim uns dels altres!

Esperem que tot segueixi anant sobre rodes!

Report Setmana 9 [22 – 29nov 2018]

Shuba Bihanii!

Seguim en Suppin! Les obres van vent en popa, ja que l’armat està ja gairebé totalment col•locat!
Els ha costat molt treball i esforç, ja que les superfícies són molt irregulars i hi ha zones en les parets de pedra molt difícils de perforar.

També aquesta setmana hem rebut a l’empresa responsable de fumigar l’edifici Dhunga Mato que van construir els antics voluntaris, que es troba plè de termites. Ens hem trobat amb un greu problema, i és que per efectuar tot el procés requerien aigua i no hi havia subministrament a l’edifici.

Gràcies a Monish i als veïns ho vam aconseguir! Durant dos dies, cada veí va aportar el seu granet de sorra deixant-nos un tros de canonada que vam anar ajuntant fins a aconseguir dipositar aigua a la zona de treball des de la font més propera (a uns 500m). En Madeep, un altre veí, ens va deixar el seu dipòsit de casa perquè la feina fos més ràpid i eficaç!
Tot un treball comunitari digne de veure, la veritat!

A Suppin estan a punt de formigonar.
Tenim moltes ganes de veure la primera obra acabada i que a tots ens agradi!