Esdeveniments

El sopar solidari de Benicarló mai falla

Una vegada més, el dissabte 20 d’octubre, vam fer un sopar-taller menjar nepalí a la seu de la Penya Setrill de Benicarló per fer una col·lecta per a l’orfenat de Bhimphedi a Nepal.
En un principi vam pensar en treure 45 places que les vam cobrir en 12 hores. Al veure la demanda que hi havia ens vam veure obligats a ampliar el nombre de comensals a 60.
Els últims dies vam tenir algunes baixes però també altes així que al final en vam ser exactament 60 persones, 6 taules per a 10 comensals.
Tinguérem el plaer i la sort de la presència del que va ser, durant 4 anys, el coordinador de l’orfenat i que ara és el president d’Amics de Nepal, Dani Roig. Va venir acompanyat de la seua esposa Manisha i dels seus pares Andrea i Jordi.
Raül se’n va encarregar de deixar-nos el local preparat per al sopar: tot ben net i taules parades.
A partir de les sis de la vesprada va començar el taller per a preparar el menjar. Van ser una dotzena de persones que es van arromangar per a fer l’amanida de cacaus (badam sandheko), els bunyols de verdures (pokoda) i els momos.
Sobre les 9 ja teníem tot el menjar amanit i llavors, aprofitant que eren les festes més importants de Nepal, el Dashain (quan la deessa Durga venç al dimoni Mahisaasur) vam fer la cerimònia de la tika desitjant a tots un bon any i mota sort a tots els assistents.
Tots els humans som igual: ací també tenim a Sant Antoni que venç al dimoni. Ací donem la coca i allà et posen la tika i et donen un un ramellet de brots d’ordi i unes monedes. Però tot és el mateix, el triomf del bé sobre el mal.
Acabada la cerimònia ens vam disposar a sopar.
Després de les postres (laalmohan) que havíem preparat a casa, el Dani ens va dirigir unes paraules explicant-nos la seua trajectòria dins d’Amics de Nepal i com aquesta experiència a Nepal va canviar la seua vida.
A continuació es van projectar tres vídeos fets pels xiquets més grans de l’orfenat: Don´t hate beggar person, 2022 world cup player i Viral bhaidiyo by Balmandir guys que es troben al YouTube.
Una vegada acabat tot, toca el pitjor de la nit: fer neteja. Escurar, desmuntar les taules i deixar-ho tot ben endreçat.
Ara només ens cal donar les gràcies a tots el participants al taller, a tots els assistents i a la Penya Setrill que tan gustosament ens deixa el local i les instal·lacions.
Gràcies per la vostra generositat a l’hora de rascar-vos la butxaca. Entre el sopar, les vendes de la tenda i els guanys de la loteria vam sobrepassar els 1000 €.
Moltes gràcies a tots i totes el que feu possible una millor vida a una trentena d’infants del balmandir de Bhimphedi.
Rosa Lourdes, José, Raül i Tonyo.