Esdeveniments

Festival Gaura

El Festival Gaura en el mes de Bhadra (Agost/Setembre) se celebra principalment al llunyà oest i a les regions de l’oest del Nepal. Comença el dia de l’aniversari de Krishna i dura tres dies en què s’adora a Shiva, Parvati i el seu fill Ganesh.
En el dia de Krishna les dones fan dejuni, després fan un petita estàtua d’herbes que simbolitza Shiva i Parvati i també fan una ofrena de cinc diferents tipus de mongetes, conegut com Biruda. La dansa Deuda forma part del major ritual del festival en què les participants donant-se les mans formen un cercle i ballen danses tradicionals. En aquesta ocasió les dones casades es posen un fil sagrat. Hi ha moltes tradicions diferents de l’origen de Gaura però principalment en aquest dia les dones adoren la deessa Gauri, un altre nom per Parvati, l’esposa de Shiva, per què els seus fills i marit gaudeixin d’una bona salut i una longeva edat.