Alfabetització de dones (WLP) Programa d'expansió

Alfabetització de dones a Mahendranagar 2018

Ha passat un mes i mig des que vam començar les noves classes de WLP a Mahendranagar i el funcionament i l’assistència de les dones segueix sent òptim.

A causa de la collita, a la qual les dones no podien faltar, les classes van estar tancades per alguns dies. Però un cop acabada, es va continuar amb l’horari establert, fins i tot augmentant-lo, ja que es van començar a fer classes els dissabtes.

GRUP 1: KHAIRBHATTI

En aquest grup hi ha 24 estudiants.
En un mes, les dones han après a llegir i escriure algunes paraules en nepalès, com el nom del seu espòs i de la seva família. Tot i que en alguns casos l’assistència al curs és difícil, degut principalment a les condicions familiars d’alguna de les dones, les estudiants estan participant a les classes de manera més que satisfactòria.

GRUP 2: KATAN

En aquest grup també hi ha 24 estudiants, de les que únicament la meitat assisteixen regularment a les classes.
Les dones d’aquest grup, després d’haver après gairebé totes les paraules en nepalès, ara han començat a escriure l’alfabet anglès.
La majoria de les dones han hagut de posar-se ulleres, ja que mai havien tingut la necessitat de llegir i no eren conscients que no podien veure les paraules.

Aquest programa ha portat un canvi realment positiu en la vida de totes les dones participants. Elles afirmen: “abans havíem de marcar amb un dit cada document oficial, però ara ja podem escriure el nostre nom”.