Alfabetització de dones (WLP) Programa d'expansió

Nou curs d’Alfabetització de dones

Dones Amics del Nepal

El Programa d’Alfabetització de Dones ha estat no només beneficiós per a les beneficiàries dels cursos, sinó que també ha brindat l’oportunitat d’ocupació a algunes dones (coordinadores, professores, etc.). Aquest programa ha ajudat a elevar l’estàndard de les dones dins la seva comunitat.

Els llocs rurals com Mahendranagar i moltes altres àrees del Nepal necessiten d’aquest programa per poder atendre les seves necessitats bàsiques.

El 16 de març de 2018, els joves del Projecte Jove d’Amics del Nepal i representants del programa a Kathmandu, van visitar els nous centres on es porten a terme els nous cursos d’alfabetització.
Els dos centres estan molt lluny del centre de la ciutat i es troben en un espai molt rural. Al voltant de 47 dones van estar presents en la presentació dels cursos. Les dones d’un dels centres, a Katan, pertanyen a la comunitat Tharu, comunitat caracteritzada per oferir serveis a la llar des de ben joves. L’altre grup té diferents tipus de dones de diferents societats i cultures.

Es van distribuir llibres, còpies amb material de papereria (llapis, goma d’esborrar i esmoladores, etc.)  i les mestres van organitzar les àules i un timming per a les classes perquè totes se sentin còmodes i puguin assitir a les classes i convinar-les amb la seva vida familiar, doncs la majoria d’elles tenen cura dels seus fills i treballen al camp.

Les dones realment necessitaven aquest tipus de programa, i van mostrar el seu entussiasme per les classes del WLP.

Disposem d’una facilitadora que coordina els dos centres i que, junt amb les dues professores de cada centre, serà la responsable del curs. El Centre d’Amics de Kathmandu farà un seguiment regular d’aquestes classes.

 

  • Dones Amics del Nepal