Awasuka

Awasuka a Supin

Reconstrucció Amics del Nepal

El passat mes de Desembre es van iniciar les obres de les cases de la comunitat de Supin, entre 500 i 1000 metres per sobre de Bhimphedi. Actualment hi ha set cases noves en construcció: cinc de bloc de formigó confinat i dues de pedra, fang i ciment (tècnica tradicional millorada). Les de bloc estan rebent l’ajut d’Awasuka a través d’un crèdit de 2 lakhs que es fa servir per a comprar materials, organitzat de manera que els propietaris no reben els diners sinó els materials. Les dues cases de pedra estan íntegrament finançades pel programa al tractar-se de persones amb discapacitats i sense recursos disponibles.  La construcció d’aquestes cases està supervisada diàriament per l’equip de voluntaris tècnics d’Awasuka i a més a més, es paga a un mestre d’obres especialitzat per cada casa. La previsió és que aquestes set cases quedin acabades en breu, i mentrestant ja s’està començant a planificar l’inici de les obres de reforç de cinc cases més.

Els voluntaris d’Awasuka són estudiants dels últims cursos d’Arquitectura de la UPC que es queden a terreny durant gairebé 5 mesos. Així, poden contribuir molt positivament en la transmissió de coneixements tècnics a la població local, que no té accés als serveis d’un enginyer o arquitecte nepalès. A més, els enginyers del govern destacats a zones rurals no donen abast a supervisar la gran quantitat de construccions que s’hi estan fent actualment.

Durant aquest mes de Març el programa rebrà la visita quadrimestral de la Directora de Programa per part d’Amics del Nepal; aquesta coincidirà amb la segona visita dels membres del Fons Català de Cooperació, que fan el seguiment de les diferents accions desenvolupades per Awasuka.

 

  • Reconstrucció Amics del Nepal