Alfabetització de dones

L’ALFABETITZACIÓ DE DONES (W1) fins a dia d’avui, Amics del Nepal ha proporcionat classes d’alfabetització a més de 1.600 dones des del 2005, quan el projecte va començar oficialment per primera vegada. Totes aquestes dones tenen procedències socioeconòmiques baixes, la majoria de les quals no tenen feina, i bàsicament es dediquen a les seves famílies, les seves cases i al treball al camp. Aquest projecte s’ha desenvolupat a Mahendranagar, situat al sud-oest del Nepal i al Centre d’Activitats de Katmandú. El programa d’alfabetització de Mahendranagar està actualment parat, mentre que a Katmandú continua funcionant com sempre.

El projecte té com a objectiu desenvolupar habilitats bàsiques d’alfabetització de les dones per fer-les autònomes i autosuficients per trobar, entendre i utilitzar informació bàsica necessària per millorar la seva vida. A més, el projecte desenvolupa una forta consciència i capacitat per mantenir una bona salut emocional i física de les dones per a elles mateixes i les seves famílies. D’altra banda, el projecte també té previst implementar formacions en activitats col·laboratives en un futur proper per millorar les seves oportunitats de vida.

Els objectius principals del projecte són:

Desenvolupar materials i recursos educatius per a realitzar classes d’alfabetització de dones al Centre d’Activitats.

Fer que les dones desenvolupin habilitats d’alfabetització d’alt nivell d’aprenentatge en nepalès, així com de domini bàsic de l’anglès i de numeració.

Fer que les dones participants s’automotivin i siguin autònomes per trobar, comprendre i utilitzar la informació bàsica necessària per millorar la seva vida diària.

Garantir que totes les dones desenvolupin una forta consciència i capacitat per mantenir una bona salut emocional i física.

Dissenyar una formació per al medi de vida de les dones.

Permetre a les dones desenvolupar habilitats tècniques rellevants per aconseguir oportunitats laborals.

Garantir el compromís i establir relacions fortes amb les organitzacions locals i les autoritats locals rellevants per l’assoliment d’objectius organitzatius d’alfabetització i de subsistència.

Per a veure les darreres notícies, cliqueu aquí!

Aquest projecte és possible gràcies al suport de tots els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores: