Esdeveniments Intercanvi internacional i solidaritat Notícies Programa d'expansió

La Kavita i el Pramod, 25 dies a Catalunya

La Kavita, directora d’Amics del Nepal, i el Pramod, coordinador del programa d’infants i de finances d’Amics del Nepal, són dues peces claus de l’equip que fa possible els projectes de cooperació d’Amics del Nepal sobre el terreny. 

Durant 25 dies (entre el 9 de març i el 6 d’abril de 2024), la Kavita i el Pramod han estat a Catalunya per a realitzar activitats, xerrades, reunions i visitar amics que han fet durant els anys que porten treballant per Amics del Nepal. Durant aquests dies han pogut complir els objectius proposats i passar-s’ho la mar de bé. 

Projecte Doc-Fest

En Pramod i la Kavita han participat en els actes de presentació dels documentals creats en col·laboració entre les escoles catalanes i el centre d’activitats d’Amics del Nepal en el marc del projecte Doc-Fest (Amics del Nepal School Documentary Festival). En aquests actes han participat tota la comunitat educativa i han gaudit de pica piques nepalesos:

  1. Escola Mestre i Pla de Castellar del Vallès.
  2. Escola Lanaspa-Giralt de Terrassa
  3. Escola Collserola de Sant Cugat del Vallès
  4. Escola Orlandai de Barcelona

A més, s’ha fet una reunió amb el Centre de Recursos Pedagògics de Castellar del Vallès per a fer creixer el projecte a la vila el curs vinent.

Col·laboracions amb centre educatius públics a Catalunya

A més del Doc-Fest, la Kavita i el Pramod també han visitat dos centres col·laboradors per a fer-hi activitats:

  1. Escola Joan Blanquer de Castellar del Vallès
  2. Institut Salas i Xandri de Sant Quirze del Vallès

Col·laboració artística amb el taller Tinta i Vi

Aquest és el tercer curs que es fa un intercanvi artístic entre els alumnes del taller de pintura Tinta i Vi de Sant Esteve Sesrovires i els beneficiaris del projecte PBL6 del Centre d’Activitats d’Amics del Nepal de Katmandú. La Kavita i el Pramod han portat les pintures dels alumnes nepalesos a Sant Esteve de Sesrovires, on han estat molt ben rebuts per la promotora de l’intercanvi, l’artista Marta Arañó, i els representants de l’ajuntament de la vila, encapçalats per l’alcalde. Han pogut passar un dia visitant la vila i tastant una paella.

Reunions de coordinació i entrevistes amb possibles voluntaris

A més de les activitats que han liderat, han participat a la presentació del llibre de poesía solidari de la Cristina Morales “Mar de fons”, a l’entrega del premi de la dona internacional de Sant Quirze del Vallès a la Manisha Gurung, i han participat a tot de reunions amb l’equip de voluntaris d’Amics del Nepal i han fet entrevistes a possibles voluntaris que volen anar a col·laborar durant un temps a Nepal. Una agenda ben plena d’activitat!

Descoberta de Catalunya

En Pramod i la Kavita també han aprofitat aquest viatge per tenir experiències memorables. Han visitat els museus Cosmocaixa i el MACBA. També han pogut visitar Barcelona, Girona, Tossa, Sabadell, Terrassa, veure una actuació castellera, actuacions de dansa i de comèdia improvisada, han pujat al Tibidabo i Montserrat. En Pramod ha pogut veure el mar per primer cop.

Naturalment, la gastronomia no ha faltat. Ells han portat el menjar del Nepal, cuinant pica-piques pel Doc-Fest i el dinar solidari a Vilassar de Mar, un any més promogut pel grup Òlbia. I han pogut tastar alguns dels elements més importants de la gastronomia Catalana com una calçotada a Mont-roig del Camp, una paella a Sant Esteve de Sesrovires, canelons, entre molts d’altres.

Una visita del més profitosa. Un gran agraïment de part d’Amics del Nepal a tots aquells que ho heu fet possible o heu pogut participar en algun dels esdeveniments!

Per aquells que no hi heu pogut ser, no us preocupeu, segur que hi tornem el curs vinent!

Aquest projecte és possible gràcies al suport de tots els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores: