Notícies

Amics del Nepal crea uns materials educatius per a les classes d’anglès d’escoles catalanes

Amics del Nepal ha posat en marxa un projecte educatiu: el Nepal School Documentary Festival (AN Doc-Fest) dirigit a les escoles de Catalunya perquè a través de l’assignatura d’anglès puguin descobrir diferents aspectes de la geografia, l’economia i la cultura del petit país al peu de l’Himàlaia.

Un mapa interactiu del Nepal és el tauler de joc compartit per totes les escoles participants. Cada classe participant pot escollir quines localitats del mapa vol visitar. En cada localitat es treballa una temàtica diferent a través d’activitats i videos. Les temàtiques que s’hi tracten són la solidaritat, la llengua, la biodiversitat, la cultura, el menjar, la geografia, l’economia i els festivals.

D’aquesta manera els alumnes poden millorar la comprensió i expressió oral anglesa d’una forma amena, digital i interactiva. El producte final de cada classe participant és crear un documental sobre el Nepal.

Aquest curs s’arrenca com a prova pilot amb dues escoles (Lanaspa de Terrassa i  Joan Blanquer de Castellar del Vallès) les quals, a més de les activitats en línia, interactuaran fent preguntes als alumnes d’Amics del Nepal a Katmandú.

Tot i així, els materials estan disponibles al web d’Amics del Nepal i per tant qualsevol escola interessada en pot fer ús. I no només per a escoles, aquests materials també poden ser interessants per a totes aquelles persones que vulguin descobrir Nepal: https://www.amicsnepal.org/coneix-nos/school-doc-fest/

Cada curs, abans de setmana santa, es celebrarà un acte per compartir l’experiència entre aquells que hi hagin participat, i es mostraran els documentals creats pels participants.
El projecte AN Doc-Fest ha estat creat exclusivament amb l’esforç de voluntaris i de membres del centre d’activitats d’Amics del Nepal a Katmandú.

No us perdeu la notícia que ha fet Xarxanet Associacionisme sobre el nostre nou projecte educatiu a les escoles catalanes: el Doc-Fest

Aquest projecte és possible gràcies al suport de tots els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores: