Bhimphedi CH Cases d'acolliment Namuna Bari Programa de dones

Taller de preparació i plantació de plàntules

Des del seu inici el 2017, Namuna Bari ha realitzat diferents tallers i formació per al personal i els nens de Balmandir. El projecte ha experimentat amb nous mètodes i tècniques d’agricultura. Els tallers i la formació són part d’aquests experiments. El principal objectiu de la realització del taller i la formació és aprendre, desenvolupar i ampliar els coneixements sobre les habilitats agrícoles dels nens i el personal. La realització d’aquests tallers ha fet més partícips de la feina de l’hort de Namuna Bari als nens i joves. Fins ara, el projecte ha realitzat cinc tallers diferents que inclouen dues formacions sobre fongs per al personal i els joves, una activitat de nomenclatura de vegetals per als més petits, una activitat sobre insectes i, finalment, aquest taller de preparació i plantació d’arbres joves.

El 16 d’octubre el personal del projecte va dur a terme un taller bàsic sobre preparació i cultiu de plàntules a Bhimphedi, Balmandir. Un total de 25 participants, inclosos nens, joves i personal de la casa, van participar al taller. La idea principal de la realització d’aquest taller va ser exposar el cicle de les plàntules amb els seus mètodes de preparació, plantació i cura. El taller es va desenvolupar en dues fases: presentació (fase teòrica) i treball de camp (fase pràctica). La part teòrica es va presentar a la sala d’informàtica i després es va demostrar al camp. Es van plantar dos tipus de llavors d’hortalisses diferents en quatre llits per convertir-les en plàntules.

En la fase de presentació, només uns pocs van interactuar i participar. No obstant això, un cop al camp, el taller es va tornar més atractiu per a tots els infants, joves i personal. Van poder ampliar els seus coneixements en el cultiu d’hortalisses amb tècniques i mètodes adequats mitjançant l’aplicació directa. En general, va ser una altra experiència d’aprenentatge ja que vam poder realitzar aquest taller enmig del clima pandèmic actual, on el personal de Katmandú va poder viatjar a Bhimphedi per participar del taller.

El projecte Namuna Bari és possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Montornés del Vallès i ha estat possible durant el periode 2018 – 2020 gràcies al suport d’Ateneu del Món i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.