Amor CH Bhimphedi CH Biratnagar CH Cases d'acolliment Patan CH

La celebració del Dashain a les llars dels nens

Dashain és el festival hindú més gran del Nepal i se celebra a tot el país. La celebració representa la victòria del bé sobre el mal. El festival també uneix a la gent, ja que uns reben i els altres ofereixen el tika i jamara juntament amb benediccions. Aquest any el festival Vijaya Dashami es va celebrar el 26 d’octubre. Encara que, a causa de la pandèmia, la majoria de la gent no va poder viatjar ni visitar familiars llunyans, i van haver de celebrar el Dashain tan sols amb la família més propera de la ciutat.

Bhimphedi CH (Children’s Home), Patan CH, Amor CH i Purwanchal CH, les cases d’acollida que Amics de Nepal coordina, també van celebrar el festival. Tots els nens i el personal de les cases van celebrar el dia junts, on els més petits van rebre el tika i jamara del personal adult de les cases. A més, es va preparar un menjar especial com a part de la celebració del Dashain. Aquest any, com que cap dels nens va poder viatjar i visitar els seus familiars, va ser una bona oportunitat perquè entre ells enfortissin les relacions i creessin nous llaços. I fins i tot vam tenir la visita d’alguns beneficiaris anteriors (ja grans) de les cases d’acollida.

El festival ha portat un sentiment d’unió i alegria a la vida de tots al costat dels seus éssers estimats. Per això, celebrant Dashain, esperem que la deessa Durga ens hagi beneït a tots amb una vida sana i feliç. ​

Al Nepal, el Dashain se celebra com el Nadal als països de tradició cristiana. A la casa d’acolliment de Bhimphedi no en són una excepció! En aquest vídeo ens presenten la celebració feta aquest octubre de 2020.