Esdeveniments Programa de joves Setmana social (SW)

Festival Internacional de Cinema de Muntanya de Kàtmandu

El Festival Internacional de Cinema de Muntanya de Kàtmandu, KIMFF, per les seves sigles Kathmandu International Mountain Film Festival, va organitzar la seva 16a edició a Kàtmandu del 7 al 11 de desembre de 2018 a la Junta Nacional de Turisme i l’Ajuntament. KIMFF porta a la Vall de Katmandú algunes de les pel•lícules més recents i emocionants sobre la muntanya, el seu entorn, la cultura de muntanya i sobre comunitats de diversos racons del món. KIMFF pretén no només animar a entendre més profundament les realitats socials i culturals d’aquestes regions, sinó també a fer veure que el seu significat és molt extens. El tema per aquest any va ser “LES DONES MOUEN LES MUNTANYES”.

Els joves d’Amics de la Classe XI es van unir al festival de cinema durant dos dies i van veure un total de cinc documentals, els quals van ser, “The Schooling Pains of Chozom and Palmo”, “Me vs. Mine” i “Kilithon- The World’s Highest Marathon” el 8 de desembre i “Mothered by Mountains” i “Bloody Phanek” el 9 de desembre. Aquesta excursió es va realitzar amb l’objectiu de desenvolupar el pensament crític i la creativitat dels nostres joves. El contacte amb aquests esdeveniments és necessari perquè comprenguin com les petites idees poden convertir-se en alguna cosa gran o fins i tot entendre com les persones pensen sobre problemes específics i com s’enfronten a ells. La majoria de les pel•lícules es van fer a partir d’un concepte petit, però aquest concepte petit va donar pas a altres grans idees.

A més de les pel•lícules, els joves també van visitar els “stands” presents durant el festival que venien productes locals nepalesos com pols d’ortiga, sabates fets amb fibra d’ortiga, cafè o fesols, entre d’altres. Aquestes casetes van mostrar als joves idees de negocis locals i com petits i econòmics materials poden convertir-se en un producte i portar-se a un mercat internacional.

Esperem que aquest contacte i el coneixement obtingut d’aquests petits esdeveniments inspirin la creativitat i ajudin al grup a preparar-se pels seus propers projectes en les pròximes setmanes.