Bhimphedi CH

Bhimsen Jatra: la festa major de Bhimphedi

Bhimsen Jatra és la festa major de Bhimphedi celebrada pels hindus i especialment per la comunitat newar en el mes de Bhadra (entre Agost i Setembre). El Déu Bhimsen és conegut com el Déu de l’èxit en el comerç i la indústria.

Els Devots adoren el Déu amb la sang d’animals com el pollastre, la cabra entre d’altres i fan un sacrifici al matí. La gent creu que aquest acte de devoció contribueix a l’èxit dels seus negocis durant tot l’any.

Els locals organitzen un gran programa cultural amb cantants, ballarins i ballarines, actors i actrius per entretenir la multitud. També s’organitzen diferents jocs com el bingo, curses i el joc de dardells. Els vilatans d’atres pobles i també d’altres ciutat s’acosten a Bhimphedi per participar de la festa.

A la nit, els devots seguits de tot el poble carreguen en un carro la divinitat per tot Bhimphedi acompanyats del so de les trompetes. Una banda de música tradicional newari dirigeix la comitiva i tota la gent va cridant “liyo liyo ha ha, payo payo ha ha”.

Alguns nens i nenes de Balmandir també van participar en l’acte cultural. El Ram Raj, el Kamal, la Sarita, la Purnima, l’Anuj i el Samir van mostrar les seves habilitats de dansa durant la festa major. El cap i a la fi tothom va disfrutar de la Festa Major.