Hores socials (SH) Programa de joves Setmana social (SW) Voluntariat de salut

Taller sobre salut sexual

L’educació per a la salut és el procés de fer possible als i les joves de fer crèixer el seu coneixement per millorar la seva salut. Una part important és la salut sexual i reproductiva. Per aquest motiu vam organitzar un taller de salut sobre els drets a la salut sexual i repoductiva per als joves de batxillerat.

L’eduació sexual i reproductiva a l’escola s’està convertint en una de les maneres més importants per ajudar als adolescents a reconèixer i prevenir els riscos així com a millorar la seva salut reproductiva. Malhauradament, a causa de les barreres culturals, aquest tòpic no és tractat de forma efectiva per professor i professores a les escoles nepaleses. Per aquest motiu els adolescents no tenen una comprensió exhaustiva de la sexualitat i la salut reproductiva.

Durant el taller van tenir l’oportunitat de compartir el seu coneixement i contrastar idees. També vam intentar corregir conceptes erronis sobre la diferència entre sexe i sexualitat, els mètodes anticonceptius, els cicles menstruals. En una segona sessió els i les joves van poder explicar els canvis que van experimentar durant la pubertat.

La sessió sobre salut va ser efectiva i mostraven ganes d’aprendre i entendre. Aquests tallers els ajudaran a determinar actituds sexuals de risc donat que han incrementat el seu coneixement sobre salut reproductiva, anticonceptius, el cicle menstrual i els serviex d’aborció segurs.

Seguirem fem tallers de salut per donar l’oportunitat als joves de millorar la seva salut i la dels seus.

Amb el suport de l’Ajuntament de Castellar del Vallès