Balmandir Bhimphedi

  • cases acollida amics nepal

La Casa d’Acollida de Bhimphedi, també conegut com Bhimphedi Balmandir, és un centre propietat de la Nepal Children Organization fundat l’any 2001 i gestionat íntegrament per Amics del Nepal des de l’any 2007.

Bhimphedi és un municipi localitzat a la zona de muntanya mitjana a una altitud d’uns 1.100 metres, a uns 50 quilòmetres al sud de Katmandú. El nucli urbà es troba en una vall on s’uneixen dos rius i havia estat, abans de la construcció de l’autovia de Prithivi, un punt de pas de tota la importació de l’Índia a la vall de Katmandú, la capital del districte i la zona de descans i oci per a la família reial i els ministres Rana. El poble té uns 1.500 habitatges, amb uns 7.000 habitants, distribuïts per tota la vall.

El Centre Balmandir disposa d’una hectàrea de terreny, amb uns 500 metres quadrats construïts, un hort ampli i un jardí extens on els nens i nenes poden créixer gaudint del clima suau de la zona. Un equip de cinc persones, amb el suport continu de voluntaris, tenen cura del benestar dels nens, i ajuden que la casa sigui un temple per a la trentena de nens i nenes que hi viuen.

Des de la Casa d’Acollida es fa un esforç important per tal de localitzar familiars dels nens i nenes, promoure’n el contacte i, si és possible, el reagrupament.

A través de la Casa d’Acollida, Amics del Nepal també realitza projectes de cooperació al poble per tal de millorar les condicions de vida dels habitants i promoure’n el desenvolupament sostenible i la igualtat entre els ciutadans.

Si vols veure les darreres notícies clica aquí!

Si vols veure les notícies entre el novembre del 2014 i el maig del 2018, clica aquí!

Amb el suport de l’Ajuntament de Sant Quirze (per al projecte Namuna Bari), Ateneu del Món, l’escola Joan Blanquer, la penya Setrill i tots els socis d’Amics del Nepal: