Esdeveniments Notícies

Presentació d’un llibre de poemes i taula rodona “Dones al Nepal”

El passat 10 de març, en el marc de les celebracions del Dia de la Dona, va tenir lloc la presentació del tercer llibre de poemes de Cristina Morales, “Mar de fons”, en què van assistir més d’un centenar de persones.
Morales, poetessa autodidacta, va explicar que des de petita manté una relació molt íntima amb el mar i que el títol del llibre pretén descriure les injustícies i el dolor que hi ha al món, alhora que també la seva bellesa.
L’autora també ha destacat que escriu poesia perquè “serveixi per alguna cosa”, i en aquest sentit dedicarà els guanys de la venda del llibre, com ja va fer en els seus dos anteriors poemaris – ‘Flocs de vida’ del 2020 i ‘Coses que importen’ del 2021 – al programa d’alfabetització de dones d’Amics del Nepal.
La presentació del llibre va comptar també amb la participació de Mònica Pagès, fent de moderadora; d’Eulàlia Nosàs, recitant alguns poemes de Morales; i amb l’actuació musical del Cor Xera de l’escola de Música de Gràcia, sota la direcció d’Anaïs Vila.
A continuació de la presentació del llibre de Morales, va tenir lloc una interessant taula rodona sobre la realitat de la dona al Nepal, en què van intervenir la Kavita Gurung, directora d’Amics del Nepal a Katmandú; la Manisha Gurung, dona nepalesa que viu a Catalunya; la Clara Garcia, directora de l’ONG Be Artsy, que desenvolupa projectes a l’oest del Nepal, centrats en recuperar la dignitat de les dones; i la pròpia Cristina Morales.
Durant prop de trenta minuts, es van tractar, entre d’altres temes, com millorar la vida diària de les dones fruit de la seva alfabetització, les oportunitats d’accedir a formació secundària i universitària, l’estigma social en la menstruació i la dignitat de la dona.
Sens dubte va ser una tarda de diumenge per gaudir, per emocionar-se, per reflexionar i per homenatjar les dones del Nepal i d’arreu del món.