Assessorament i suport als joves

  • escolar amics nepal

La primera fase del Programa Educatiu per a joves, 10+2 (nom amb què es coneix el batxillerat al Nepal), dóna suport als nois i noies més grans de 16 anys procedents dels centres d’acollida i dels projectes educatius d’Amics del Nepal.

Aquest programa ofereix beques educatives i assessorament a l’hora de triar els estudis i el centre on cursar-los. A més, als joves procedents dels Centres d’Acollida se’ls acompanya en la cerca de feina i habitatge amb l’objectiu que puguin viure de manera autònoma.

Als beneficiaris d’aquestes ajudes se’ls demana una implicació en el Projecte Jove, en què col·laboren amb els projectes socials que es desenvolupen al Centre d’Activitats d’Amics del Nepal a Katmandú.

Un cop acabada aquesta fase, el projecte continua amb la concessió de beques d’estudi per als joves que han acabat el batxillerat i volen continuar la formació professional o universitària.

Els aspirants a beques superiors, que normalment ja s’han beneficiat del programa 10+2, han de fer una sol·licitud a Amics del Nepal, que valorarà la petició segons l’expedient acadèmic que tinguin, la capacitat per als estudis triats que presentin i la implicació en el Projecte Jove que demostrin.

Per a veure les darreres notícies, cliqueu aquí!