Anar a: Contingut » | Principi de la pàgina »| Navegació principal »


Cooperació

Amics del Nepal, com a ONG de cooperació al desenvolupament, realitza projectes que tenen com a principals beneficiaris els infants i les dones, dos dels sectors més desafavorits de la població.

Els projectes es desenvolupen tant en àmbits rurals com urbans, de cara a millorar les condicions educatives i econòmiques de la població destinatària.

 • Community building

  Projectes urbans

  El barri de Maijubahal/Kumarigal, situat en una zona periurbana de Katmandú, acull a bona part de població recent vinguda a la capital.

  Moltes de les seves famílies pateixen greus dificultats d’habitatge i també econòmiques, amb ocupacions molt precàries.

  Els projectes que Amics del Nepal hi desenvolupa se centren en els camps de salut, amb la posada en servei al 2007 del Centre de salut d’atenció primària, juntament amb el programa d’alfabetització de dones i el programa de suport a l’escolarització d’infants.

 • Beneficiària de microcrèdit a Bhimphedi

  Projectes rurals

  Els projectes en l'àmbit rural d'Amics del Nepal es desenvolupen principalment a Bhimphedi, una localitat situada a uns 60 km al sud de Katmandú, en un àmbit rural poc desenvolupat. El conjunt de la població del municipi és de de prop de 10.000 habitants, la gran majoria dels quals viu en àrees (wards) de difícil accés, dat de muntanyes, on només s’hi arriba a peu o a cavall.

  També en l'àmbit rural el 2009 s'han iniciat programes d'alfabetització de dones en 12 nuclis de la vall de Katmandú, que està tenint uns exel·lents resultats.

 • Biratnagar

  Amics Nepal Girona

  La delegació de Girona està formada per 50 socis i sòci-es que donen suport al Centre d’acolliment de Purwan-chal Ashram, a Biratnagar. En aquest centre hi viuen 26 nens i 33 nenes, a més de deu persones grans.

  Des de principis de 2011 l’associació forma part de la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i des de la delegació es participa activament en la recerca de recursos per a projectes de cooperació, així com estan implicats en la gestió de seguiment i millora del Centre de salut de Maijubahal.

 • terratrèmol

  Emergència pel terratrèmol

  El terratrèmol del 25 d'abril ha colpejat Nepal, però de forma especial, ha afectat singularment a la població més desafavorida. Les accions d'emergència a càrrec d'organitzacions d'actuació immediata no s'han fet esperar.

  Aquesta és la crònica del que està vivint el país actualment.


Anar a: Contingut » | Principi de la pàgina »| Navegació principal »