Anar a: Contingut » | Principi de la pàgina »| Navegació principal »


Emergència pel terratrèmol

erec

Accions d'emergència pel terratrèmol

5 de juny

Les primeres cases metàl·liques per als habitants del petit poblet de Chimling son ja una realitat.

Així ho expliquen els components de l'expedició de l'EREC:

Un petit resum de l'última sortida de l'EREC abans de passar el relleu al segon equip que seguirà al Nepal fins a finals de juny. Hem tornat al poblet de Chimling, on hem construít 6 cases més i hem donat xapes per cobrir part de l'escola.

Demà dissabte volarem cap a casa i el relleu format pel Joan Carles Mompel, l'Enric Martín Salmerón, el Sergi Richard, la Míriam Galisteo i l'Òscar Espinosa arribaran per quedar-se 25 dies més.

erec

 Us animem a seguir col·laborant amb nosaltres per poder seguir amb les tasques de reconstrucció que estem portant a terme. D'aquí uns dies arriba el monzó i les pluges torrencials tornaran a suposar un moment crític pel país.

Desitgem molta sort als companys i agraïm sincerament l'ajuda rebuda de la Mireia de Petit Món aquestes setmanes i dels escoltes que ens acompanyen a tot arreu. Sense ells hauria estat encara més complicat arribar on hem arribat.

Gràcies a tots els que heu col·aborat i als que encara no ho heu fet, animar-vos a fer-ho, que encara fa molta falta!

ES46 2013 0441 1502 01070342

 


28 de maig

L’equip de l’EREC ha estat fent un reconeixent el districte de Sindhulpalchok, al nord est de Katmandú, una de les zones més castigades pels dos terratrèmols.

Després de veure les necessitats sobre el terreny, l’endemà va sortir una expedició de tres dies cap a la zona aportant-hi deu refugis metàl·lics i començar aconstruir latrines de cara a evitar epidèmies com el còlera, ara que està a punt de començar l’època de pluges monsònica.

Sindhulpalchok

 


26 de maig

L'Equip de Recat en Emergències Catalunya (EREC) a Nuwakot

El grup de l’EREC; Equip de Recat en Emergències Catalunya, creat per l’ONG Acció Solidària i Logística, està treballant de ple en tasques de reconstrucció, sobretot en l’avituallament de vivendes de gent gran sense familiars, a la població de Khadkavanjyang, a zona de Nuwakot, situada al nord e Kàtmandu.

El dilluns 26, van estar treballant en dues cases tirant a terra segones i terceres plantes, per aprofitar les plantes baixes com a vivendes.

També han repartit tendals, claus i eines (50 martells i 40 xerracs). Tota la feina s’ha fet amb la col·laboració de tres joves nepalesos voluntaris scouts de Kàtmandu.


18 de maig

Campanya ajut d’emergència

Total ingressos fins a 18 de maig 2015

Donacions per transferència bancària i recaptació acte Conservatori: 42.600 €

Acció Tarannà SOS Nepal Cinema Solidari Cinemes Girona  (18/05/2015): 2.686 €

Distribució de l’ajut:

Bhimphedi (60 km sud de Kàtmandu)

Compra de 213 tendes de 12x15 peus, 51 tendes de 15x18 peus i 80 metres de matalassos. Import total 3.000 €

També s’estan donant ajuts per a la reparació de cases a Bhimphedi

Hi ha altres necessitats importants, com és la construcció d’un nou edifici per l’escola pública que ha quedat totalment afectada pel terratrèmol. Caldrà construir-ne una de nova, per la qual cosa serà necessària ajuda exterior. Mentrestant, els 800 alumnes s’han quedat sense escola.

Dolkha (133 km est de Kàtmandu) Distribució d’ajuda alimentària per a 240 famílies: Total 1.305 €

Nuwakot: Ditsribució aliments: 850 €

Dhadhing: Distribució aliments: 450 €


Logistic Help to Nepal

Projecte de col·laboració a l'emergència pel Nepal desenvolupat per l'ong Acció solidària i logística creada per EREC Equip de Rescat en Emergències Catalunya, conjuntament i en col·laboració amb Amics del Nepal i Fundació Petit Món.

L'ong estài integrada per un grup de rescat format per professionals de l'emergència i preparat per actuar ràpidament en grans catàstrofes arreu del planeta, especialment terratrèmols.

Només d’arribar al Nepal, s’han posat mans a la feina. Així ho expressen al Facebook: “Ja estan en marxa les primeres intervencions a edificis de Katmandú, s'ha aconseguit material i apuntalar un mur de l'orfenat de Siphal.

També amb coordinació amb personal nepalès, Fundació Petit Món i Amics Nepal s’està dissenyant una actuació d'emergència a l'epicentre del segon terratrèmol, a la regió de Dolokha, al nord-est de Kàtmandu. Per avui (19 de maig) està prevista la sortida tres dies amb una caravana de 13 camions amb ajut d'urgència per col·laborar amb l'operació i reconèixer et territori.

S’està dibuixant una intervenció pròpia a la zona que es tractaria de la instal·lació i subministrament d'un punt logístic per ajudar a població rural on encara no ha arribat ajuda internacional.


13 de maig

Accions realitzades a poblacions del districte de Dolkha

Distribució d'aigua i aliments per a la població del districte de Dolkha.

Acció realitzada conjuntament amb Petit Món

Informe Districte de Dolakha (PDF)


10 de maig

Distribució d'aigua i aliments i tendes de campanya en poblacions rurals i vall de Kàtmandu

Poblacions rurals: Dhading, Dolakha, Kavre, Sindhupalchok, Manegaun, Kokhana i Pipaldade.

Vall de Kàtmandu: Centres Children's Home (Patan) i Centre Siphal Protection Home (Kàtmandu) i població barris de Maijubahal i Kumarigal de Kàtmandu.

Col·laboració amb altrres ONG: Fundació Karan Jayanti Kapan Kathmandu, Sanusansar - Petit Món, Medstep Nepal i Oxfam - Intermon.

Informe accions emergència (PDF)


6 de maig

La resposta d’Amics del Nepal

Des d’Amics del Nepal, ONG de cooperació que treballa pel Nepal des de fa 20 anys, ens hem posat en marxa des del primer minut per tal d’alleujar en el màxim possible el drama ocasionat pel terratrèmol del passat 25 d’abril.

En aquest sentit volem ser el màxim de transparents i us informem de les fases a seguir en l’actuació de l’Associació en aquesta tragèdia.

FASE 1. Emergència

En aquesta primera fase s’està proveint de material sanitari, refugi d’emergència i aliments per a la població de la vall de Bhimphedi (Districte de Makawanpur), i també pel centre d’infants de Siphal i població del barri de Kumarigal, ambdós a la ciutat de Kàtmandu.

A la localitat de Bhimphedi s’ha proveït a la població de més de 120 tendes de campanya per tal que es puguin refugiar de les pluges (el 80% de les cases han caigut o estan malmeses).

Al centre d’infants de Siphal s’està proveint d’aliments als més de 90 nens que hi viuen actualment (a causa del mal estat de la casa mare, Balmandir - Naxal), i s’està participant en fer arribar l’aigua al centre, ja que el dipòsit va quedar destruït pel terratrèmol.

De la mateixa manera, s’està oferint una resposta ràpida en el mateix sentit a d’altres zones afectades del país, concretament a Nuwarkot i Dulikel, on Amics del Nepal hi ha desenvolupat en els darrers anys programes d’alfabetització de dones.

Actualment ja s’ha enviat un comboi a la zona de Nawarkot, a 40 Km al nord de Kàtmandu, concretament les aldees de Pipalda i Mane Gaun, on s’ha distribuït aliment i tendes de campanya.

A Dulikhel, situat a 30 Km a l’est de la capital, s’han distribuint aliments entre la població de les aldees de Kavre i Naya Gaun, situades en zones de muntanya, de més difícil accés.

Actualment s’estan preparant noves expedicions per arribar al districte de Kavrepanlanchowk, a 60 Km a l’est de Kàtmandu, amb una població de 380.000 habitants disseminats en una extensa area de 1.400 km2.

En aquesta primera fase s’està fent el possible per col·laborar i donar suport a diferents ONG catalanes, entre les que hi ha Acció Solidària i Logística, formada per bombers de la Generalitat i de Barcelona, per tal de poder enviar un equip d’experts a les zones més necessitades.

En aquesta Fase d’emergència, Amics del Nepal ha arribat també a un acord amb Intermon Oxfam per donar suport a l’ajuda que aquesta organització realitza en  tasques d’emergència a l’àrea de Kàtmandu.

FASE 2. Reconstrucció d’equipaments i habitatges

En aquesta segona fase la feina d’Amics del Nepal anirà dirigida a la reconstrucció dels desperfectes ocasionats en els equipaments i habitatges que formen part dels projectes que gestiona l’Associació.

Al centre d’infants de Siphal, que acull a nens i nenes que tenen els seus pares a la presó, ha caigut una part de l’edifici i s’ha malmès el dipòsit central de subministrament d’aigua.

Als centres d’infants de Patan (Vall de Kàtmandu) i de Bhimphedi (a 60 Km al sud de Katmandú) els desperfectes ocasionats en l’estructura dels edificis són menors, pel que les obres a realitzar no seran especialment dificultoses.

Al barri de Kumarigal, a Kàtmandu, on s’hi desenvolupa un programa educatiu per infants de famílies del barri amb pocs recursos i per a joves que han finalitzat la seva estada en centres d’acolliment, s’han d’avaluar els desperfectes ocasionats en els diferents habitatges.

També a la localitat de Bhimphedi, han caigut les cases de diversos treballadors del centre d’acollida, així com el 80% de les cases del poble.

En aquesta segona fase serà tant o més important augmentar el nombre de persones col·laboradores a través del programa d’apadrinament, ja que el nombre de nens i nenes augmentarà pel fet que són molts els infants s’han quedat sense família a causa del terratrèmol.


4 de maig

Compra i repartiment de tendes i material sanitari

Enllaç Blog de Bhimphedi

Galeria d'imatges

 • terratrèmol
 • Nuwakot
 • Nuwakot
 • Bhimphedi
 • AN_petit mon
 • Tendes
 • siphal
 • help
 • Nuwakot
 • Nuwakot
 • Nuwakot
 • Nuwakot
 • Sindhulpalchok
 • Sindhulpalchok
 • erec
 • erec
 • EREC
 • EREC

Anar a: Contingut » | Principi de la pàgina »| Navegació principal »