Anar a: Contingut » | Principi de la pàgina »| Navegació principal »


Projectes rurals

Camp salut  03

Desenvolupament rural (Bhimphedi)

El programa es complementa amb la distribució entre les famílies, de plançons d’arbres fruiters, principalment pomers, mangos i altres fruites, per plantar en els seus camps amb l’objectiu de d’introduir nous productes agraris amb els quals beneficiar la seva pobre dieta alimentària i poder-ne també comercialitzar al mercat.

Gràcies a aquest programa, s'aconsegueix fer enfront de diversos aspectes de la població, ja que els diners que es retornen dels microcrèdits es destinen a millorar l'escola local. El projecte està gestionat per personal local que es qui fa el seguiment de les famílies i gestiona els recursos per a l’escola local.

L’any 2007 es van distribuir entre les famílies del projecte un total de 2.000 arbres fruiters, amb sessions informatives abans de la seva distribució per millorar les taxes de supervivència de fruiters que s’havien observat en plantacions anteriors.

L’experiència i el coneixement acumulats de la zona en els darrers anys ha comporat la realització, el mes de setembre de 2008, d’un camp de salut a la zona acompanyat d’un estudi sociodemogràfic per poder planificar millor les accions a fer-hi en el futur.

Camp de salut a Bhimphedi - Setembre 2008

En el primer Camp de salut realitzat, es van proveir medicaments gratuïts per als pacients atesos, es van fer anàlisi de laboratori i una mica d’assessorament per part d’infermeres en temes d’educació per la salut i planificació familiar.

També es va aprofitar per passar un qüestionari i tenir una radiografia del nivell educatiu de les dones del poble i l’interès per participar en un possible programa d’alfabetització.
 
El resultat de l’experiència va ser molt satisfactori per a tothom, tant per la comunitat de Bhimpedi com pels professionals que integraven l’equip mèdic.  El treball previ i la predisposició de tothom hi van ser determinants. Per als metges joves va ser una experiència estimulant que els vincula amb l’origen rural del país i els permet canviar la seva rutina.

Esperem poder dur a terme nous projectes similars, ja que la població aprofita al màxim el recurs que se li ofereix i hi ha moltes àrees a Nepal on es faria un gran servei.

Aquest projecte ha rebut el suport de:

cornella

Galeria d'imatges

  • Familia Bhimphedi
  • Granger
  • Camp salut  04
  • Camp salut  02
  • Camp salut  01

Anar a: Contingut » | Principi de la pàgina »| Navegació principal »