Classes experimentals (EL) Programa d'infants

Visita al Museu Nacional i al teatre

Als projectes d’Amics del Nepal, les sortides han estat un dels elements clau per vincular les experiències de l’aula amb el món exterior, aportant una valuosa experiència pràctica i una millora de l’aprenentatge en general. Tot i això, la COVID-19 i el confinament de 2020 i principis de 2021 han dificultat l’organització d’aquestes sortides i visites. Finalment, el 4 de desembre de 2021, després d’una llarga pausa, els alumnes del programa de les classes experimentals van participar en una visita al museu nacional i al teatre Kaushi.

Aquesta visita tenia com objectiu millorar el coneixement dels nens sobre la història del Nepal mitjançant una exposició externa. L’edifici Narayanhiti és un palau a Katmandú que durant molt de temps va servir com a residència i lloc de treball del monarca del Regne del Nepal. Aquest palau va ser nomenat museu públic el 2008 després de la revolució de 2006 (Moviment Popular II destinat a eliminar el sistema monàrquic). El museu ens mostra les pertinences reals i la història cultural del Nepal.

Aquest mateix dia es va portar els nens a veure una obra de teatre basada en un conte de George Orwell (Animal Farm) al teatre Kaushi. L’obra estava contextualitzada a l’escenari sociopolític de la vida real del Nepal, on tots lluiten per una revolució i, al final, no canvia res.

Els nens estaven emocionats de veure les meravelloses exposicions del museu i poder gaudir del teatre en viu. A través d’aquestes visites, tenim l’esperança que els infants no només aprenguin i tinguin noves experiències, sinó que també desenvolupin motivació i respecte per les arts.

Aquest projecte és possible gràcies al suport de tots els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores: