Cases d'acolliment Patan CH

Taller de salut sobre higiene menstrual i rentat de mans

Amics del Nepal ha organitzat tallers i esdeveniments educatius en els quatre centres d’acollida com una forma de promoure el desenvolupament d’habilitats clau per a la vida, a través de l’aprenentatge experimental i l’educació artística. Aquests esdeveniments també són una forma de fomentar i mantenir relacions sòlides entre l’ONG i les organitzacions nepaleses associades. El personal i els voluntaris del Centre d’Activitats de Katmandú han dirigit aquests esdeveniments.

La casa d’acollida de Patan ha estat un dels centres on s’han dut a terme aquests esdeveniments educatius. Després de gairebé deu mesos de confinament, el 19 de desembre es va celebrar a Patan un taller sobre higiene menstrual i rentat de mans. Els principals objectius d’aquest taller van ser ensenyar els passos bàsics de la rentada de mans d’una forma divertida i transmetre coneixements bàsics sobre la menstruació i una higiene menstrual digna. El taller d’higiene menstrual es va fer a quinze nenes de quart grau fins a nivell universitari, mentre que l’activitat de rentat de mans es va fer a vint nens i nenes de primària; en total hi va haver trenta cinc participants. Durant l’esdeveniment es va distribuir paquets de material sanitari els quals contenien gel hidroalcohòlic, sabó de mans, crema hidratant, tovalloletes sanitàries, raspalls i mocadors, material útil per a la pandèmia i la temporada d’hivern.

Durant el taller, els organitzadors van acarar diversos reptes. Un va ser el de gestionar i fer les activitats amb nens tan petits, una tasca gens fàcil. A més, algunes nenes adolescents estaven d’excursió, per tant, no eren al centre d’acollida durant el desenvolupament del taller. No obstant això, la realització d’aquest tipus de tallers educatius ha demostrat, un cop més, ser útils i beneficiosos per als seus participants, a més de crear oportunitats d’interacció entre Amics del Nepal i els centres d’acollida.