Notícies

Nous mobles el dia abans del confinament

Volem agrair el donatiu que ens ha fet l’associació Tierra, Agua i Sol a Amics del Nepal.

El dissabte passat, just abans de què el govern del Nepal demanés el confinament per als seus ciutadans, l’equip de joves d’Amics del Nepal va poder anar a recollir el mobiliari que aquesta associació ens ha cedit. Es tracta de lliteres, bancs, una taula, matalassos i mantes que ens aniran molt i molt bé. Moltes gràcies!

A partir de diumenge els treballadors del centre d’Activitats d’Amics del Nepal estan treballant des de casa, com a mínim durant una setmana. I les cases d’acolliment estan aplicant les mesures de confinament i higiene. 

Actualment només hi ha dos casos de coronavirus detectats al Nepal, els dos en quarentena, un provinent de França i un de Dubai. Nepal ja havia limitat els visats i el moviment internacional, i els pocs casos són de nepalesos que tornen al Nepal i se’ls demana que es quedin a casa durant 15 dies. Tot i així, per les mancances que té el seu sistema sanitari, observen esglaiats les xifres a Europa i no volen córrer riscos i han declarat un confinament estricte per una setmana, de moment.

També han tancat les fronteres amb l’Índia on es comencen a escalar els casos però on s’ha declarat un confinament de 21 dies per als més de 1300 milions de persones que hi viuen.

Esperem que aquestes mesures siguin efectives i segueixi sense escalar el nombre d’afectats.