Patan CH Voluntariat de salut

Tallers de salut a Patan

Des de febrer Amics del Nepal ofereix de forma regular tallers i formació en salut als nens i al personal de la casa d’acollida de Patan.
El 8 de juny, el personal d’Amics, juntament amb dos voluntaris d’Espanya, van oferir un taller de salut relacionat amb l’atenció primària, com rentar-se les dents i les mans. També van donar formació en RCP (Reanimació Cardiopulmonar) i van realitzar un simulacre d’incendi amb nens d’entre 12 a 22 anys.

Al començament del taller, es va explicar als nens la dinàmica que s’anava a seguir. Els dos exercicis, la RCP i el simulacre d’incendi, es van explicar pas a pas i els nens van practicar amb els amics. Tant la RCP com el simulacre d’incendi van ser exercicis completament nous per a alguns dels nens. A més, hi havia algunes nenes que estudiaven infermeria i van ajudar als més petits a entendre-ho millor. Durant el taller, també se’ls van fer algunes preguntes generals relacionades amb la higiene personal: com rentar-se les dents i rentar-se les mans.

En general, el taller va ser molt efectiu i útil per als nens. La realització d’aquest tipus de programes pot proporcionar una àmplia varietat de coneixements útils relacionats amb la salut. A més, anima els nens a participar en diferents activitats.