Alfabetització de dones (WLP)

Excursió WLP 2019: “Lele Manakamana Temple”

Des del 2017, Amics organitza excursions anuals per a les dones del projecte d’alfabetització WLP (Woman Literacy Program) com a activitat recreativa. Fins ara les nostres dones han visitat quatre temples. Quan el calendari nepalès estava a punt d’acabar, vam decidir tancar el programa WLP anant a Lele a fer un pícnic.

Lele és un lloc situat al districte de Lalitpur. Està a 22 quilòmetres de la vall de Katmandú i hi ha un temple anomenat Manakamana. Molts de nosaltres no sabíem de la seva existència. El temple està envoltat per un enorme bosc que és famós per practicar l’observació d’aus.

En un matí plujós del 6 d’abril de 2019, totes les dones del projecte, incloses algunes voluntàries i personal d’Amics, ens vam reunir al Centre d’Activitats d’Amics. L’autobús va sortir a les 9:30 am, i després de dues hores de viatge, vam arribar al temple. Les dones van adorar el déu, van rebre benediccions i van fer algunes fotos al voltant del temple.

Per finalitzar la visita, l’autobús va parar al temple de Bajrabarahi, que també està dins del districte de Lalitpur. El temple de Bajrabarahi és un dels quatre temples més famosos de Barahi al Nepal. És per això que al temple, envoltat per un bosc verd, hi havia moltes famílies i parelles fent picnics. Després de visitar el temple, vam compartir el menjar que les dones havien preparat mentre en gaudíem amb dansa i música. Al final del dia, es van distribuir certificats de reconeixement entre les dones per ser part del nostre programa d’alfabetització. L’excursió va permetre a les dones explorar nous llocs i viure noves experiències i records.