Anar a: Contingut » | Principi de la pàgina »| Navegació principal »


Actes solidaris

Quinto de Nadal a Sabadell

09/01/2016

quinto

El Quinto és un joc típic de les festes nadalenques molt arrelat al Vallès i també conegut a l’Empordà, la Cerdanya, el Garraf o el Ripollès, entre d'altres comarques catalanes. Es tracta d’un joc “similar” al bingo on cada jugador té una carta amb 90 números, de l’1 fins al 90.

La disposició dels número és en sis requadres de 3x5 (3 files i 5 columnes per requadre). Els “lloros” o “cotorres” són els encarregats de “cantar” els números, sempre amb molta gràcia, i cada jugador col·loca una guixa al damunt del número que s’ha cantat. El primer que omple una fila de cinc números canta: “QUINTO!”. Això mereix un premi.

El primer que omple un requadre (3x5) canta: “PLENA!” i també rep un premi. Cada lloro o cotorra canta cinc partides, sent la primera a un preu i les altres quatre a la meitat. Els premis són un percentatge de la recaptació en aquella partida, i l’altre percentatge és el benefici que recaptarem per Amics del Nepal.

Sabadell té molta tradició de Quinto. L’entitat S.C.R. El Ciervo fa sessions al llarg de totes les festes de Nadal.

Aquesta entitat ens cedeix les instal·lacions el dia 9 de gener de 18h a 22 h i tot el material necessari perquè organtizem un Quinto Solidari per Amics del Nepal.

El 50% de la recaptació en cada partida el repartirem en premis i l’altre 50% el destinarem als projectes que es duen a terme al centre de Bhimphedi.

T’hi esperem. Joc, humor, riures i.....grans sorpreses.

20 anys d'Amics del Nepal

Dissabte, 9 de maig, 19 h

20

 

El 20è aniversari d'Amics del Nepal ha coincidit amb el tràgic terratrèmol que ha afectat a milions de persones, amb prop de 8.000 víctimes mortals segons les darreres dades oficials.

Es per això que la celebració prevista pel dissabte dia 9 de maig al Conservatori Municipal de Musica de Barcelona, es va convertir en un acte d'homenatge a totes les víctimes d'aquest luctuós succés.

L'acte va omplir de gom a gom la sala modernista de la Peixera, de persones, motivades per donar el seu suport a tots els afectats pel desgraciat terratrèmol.

Vam comptar amb la participació de la Coral Barcelona Casa Àsia, Dani Alegre, dels Amics de les Arts, Mònica Sans, acompanyada de Cristina Morales al piano i Lito Iglesias al violoncel, va interpretar la seva cançó Water Paani, així com de joves intèrprets que també van fer la seva aportació musical, en un acte presentat per Carles Reiet.

Tots els assistents a l'acte van poder adquirir una espelma de suport, i un dels moments més emotius va ser l'encesa d'espelmes en record de les víctimes.

També es va fer homenatge a les primeres persones que van apadrinar els projectes que fa 20 anys es van començar a posar en marxa, la Núria Amorós, amb la seva donació per la construcció del nou centre Amor Children's Home a Mahendranagar, i a Assumpció Gironell, que des del principi ha fet aportacions especials per als infants i centres.

Al final de l'acte, es va informar de les accions d'emergència que des dels primer moments Amics del Nepal està canalitzant per pal·liar els efectes del desastre a partir dels donatius que està rebent per aquesta causa.

També es va projectar un vídeo sobre testimonis d'aquests 20 anys de l'associació, patrocinat per Tarannà, agència de viatges, i que podeu veure en aquest mateix enllaç, per acabar amb una degustació de cuina nepalesa servida pel Restaurant Kathmandu, de Barcelona, snacks de Sol Natural i Pistatxo, així com de vins de la casa Gramona i cerveses San Miguel.

La recaptació de l'acte va ser de 3.083 €. A tots els que vàreu col·laborar en aquest acte, moltes gràcies!

Concert Luz de Gas

Dimarts, 9 de juny, 21 h

Luz

Acte al Museu de Cultures del Món de Barcelona

Dimarts 30 de juny

Museu

 Van participar a l’acte, Agustí Pallarés i el fotògraf Pau Coll, membres d’Acció Solidària i Logística, organització que ha estat aquests darrers dos mesos treballant en projectes d’emergència i reconstrucció en les zones del país.

També el professor Daniel López, de la Universitat Politècnica de Catalunya va explicar el projecte de reconstrucció que està posant en marxa Amics del Nepal al poble de Bhimphedi conjuntament amb la mateixa UPC  i les organitzacions Base A i Caldes Solidària, i es va comptar amb el testimoni de l'escriptor Josep Francesc Delgado, autor de novel·les ambientades en el país dels Himàlaies.

 

Museu


Anar a: Contingut » | Principi de la pàgina »| Navegació principal »